Welke zekerheid biedt een bouwtechnische keuring Amsterdam?

Wanneer je op het punt staat om een eigen woning te kopen spreekt het voor zich dat er daarvoor een behoorlijk bedrag moet worden betaald. De grote omvang van het bedrag dat is vereist zorgt er in de praktijk logischerwijs voor dat je zo weinig mogelijk risico’s zal willen lopen met je aankoop. Omwille van deze reden wordt er in de praktijk doorgaans voor gekozen om een bouwtechnische keuring Amsterdam te laten uitvoeren. Een dergelijke keuring gebeurt door een echte expert en zal meteen duidelijk maken of er sprake is van visueel zichtbare problemen met het pand of niet. Zou jij hier graag meer over te weten willen komen? Dan moet je, je beslist even verdiepen in de informatie die hieronder met betrekking tot de bouwtechnische keuring is terug te vinden.

Wat is een bouwtechnische keuring Amsterdam? 

Voor iedereen die op het punt staat om een woning te kopen geldt dat hij of zij uiteraard rekening dient te houden met een zeer significante investering. Niet zelden is het zelfs zo dat deze investering de grootste is die de mensen in kwestie ooit zullen doen. Het spreekt dan ook voor zich dat je niet graag voor vervelende verrassingen zal willen komen te staan. Dergelijke verrassingen kunnen je financiële situatie namelijk voor heel wat jaren die komen hypothekeren en dat is uiteraard zeker niet de bedoeling. Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring Amsterdam zorgt ervoor dat je een concreet beeld krijgt van alle mogelijke zichtbare defecten of problemen waar sprake van is binnen de woning in kwestie. Dit biedt je precies die zekerheid waar jij naar op zoek bent.

Er ontstaat dus geen schade? 

Tijdens het uitvoeren van een bouwtechnische keuring Amsterdam wordt er geen schade veroorzaakt. Voor deze controle geldt dan ook dat ze in de praktijk louter en alleen visueel wordt uitgevoerd. Veel mensen vrezen dat ze door het laten uitvoeren van zo’n controle geconfronteerd zullen worden met bepaalde schade en dus met een bepaalde hoeveelheid kosten. Dat is gelukkig niet het geval. Je dient er dus helemaal niet over in te zitten dat zo’n keuring je (buiten de keuringskosten) met extra kosten zal opzadelen. Ook dit is uiteraard een niet onbelangrijk voordeel om rekening mee te houden.

Schippers Bouwconsult | De specialist in bouwkundige keuringen.

Welke zekerheid biedt een dergelijke keuring dan precies?

Bovenstaande informatie heeft onder meer duidelijk gemaakt dat een bouwtechnische keuring Amsterdam een louter en alleen visuele keuring is. Dat brengt voordelen met zich mee, maar ook nadelen. Er moet namelijk rekening mee worden gehouden dat niet elke vorm van schade kan worden opgemerkt. Dit zorgt ervoor dat er nooit sprake is van een honderd procent garantie. Dit gezegd hebbende betekent dit helemaal niet dat het laten uitvoeren van zo’n keuring niet interessant kan zijn, integendeel. Het is namelijk in de praktijk zo dat ze nog altijd gebeurt door een echte expert. Bovendien wordt elk gedeelte van de woning en de tuin onder de loep genomen waardoor je komt te beschikken over een zeer correcte prijsinschatting. Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaald vastgoed is het dan ook in de praktijk altijd meer dan interessant om een dergelijke keuring te laten uitvoeren.