Waarom gebruikmaken van sedum cassettes?

Als je interesse hebt in de realisatie van een groen dak op het dak van je woning is de kans ongelofelijk groot dat je ook al eens hebt gehoord over sedum cassettes. Voor dergelijke cassettes geldt dat we ze in de praktijk eigenlijk het best kunnen omschrijven als ondiepe plantenbakken waar al (deels) volgroeide sedumplanten in terug te vinden zijn. Ondanks het feit dat groendaken nog op tal van andere manieren gerealiseerd kunnen worden is het zo dat deze optie tegenwoordig toch veruit de populairste blijkt te zijn van allemaal. Ben je benieuwd waarom dat nu precies het geval is? Je ontdekt het door middel van de hieronder aangehaalde informatie.

Wat zijn sedum cassettes? 

In de inleiding van deze pagina werd eigenlijk al aangegeven dat sedum cassettes niets meer of minder zijn dan ondiepe plantenbakken. Voor deze plantenbakken geldt dat ze bestaan uit aarde samen met (hoe kan het ook anders) deels of volledig volgroeide sedumplanten. Deze oplossing voor het realiseren van een groen dak verscheen eigenlijk op de markt omdat bleek dat veel mensen in de praktijk moeite hadden met het realiseren van een gewoon, traditioneel groendak. Niet zelden bleek het in de praktijk immers zo te zijn dat ze over een te zwaar gewicht beschikte om gerealiseerd te kunnen worden. Dat is bij het gebruik van een sedum cassette veel minder het geval. 

Wat maakt deze cassettes zo interessant? 

Het is absoluut geen toeval dat er vandaag de dag in de praktijk zo talrijk voor wordt gekozen om gebruik te maken van sedum cassettes voor het realiseren van een groen dak. Deze cassettes zijn zo interessant omdat ze zoals hierboven al aangehaald eigenlijk vrij eenvoudig te plaatsen zijn. Hun beperkte gewicht maakt het zelfs eveneens mogelijk om ze te plaatsen op een dak met beperkte draagkracht. Bovendien wordt er met de komst van deze ondiepe plantenbakken nog een zeer belangrijk en bovendien ook vaak gehoord ander nadeel aangepakt. Het is immers zo dat het vroeger vaak een stevige tijd duurde voordat je kon genieten van een echt mooi, groen dak. Dat is vandaag de dag gelukkig helemaal niet langer het geval. Dat is uiteraard alleen maar interessant. 

Kortom, ook voor jouw groen dak het overwegen waard!

Vroeger was het zo dat er bij de realisatie van een groen dak doorgaans voor werd gekozen om gebruik te maken van de traditionele werkwijze. Het op die manier realiseren van een groen dak heeft echter in de praktijk als nadeel dat het bijzonder duur is. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat er niet onaanzienlijke eisen worden gesteld voor wat de draagkracht van je dak beschikt. Al deze verschillende zaken hebben ervoor gezorgd dat de populariteit van sedum cassettes eigenlijk allemaal maar zeer sterk is toegenomen. Ze worden bovendien nog steeds populairder.

Ben jij in de praktijk dus eveneens van plan om een mooi groen dak te realiseren op het dak van je woning? Dan is het op z’n minst een absolute aanrader om te overwegen om te kiezen voor een sedum dak waarop gebruik wordt gemaakt van deze interessante, ondiepe plantenbakken. Zoveel spreekt eigenlijk wel voor zich. Zo geniet ook jij van een geweldig mooi groen dak!