Ontdek hier alles over de bodem isolatie kosten

Meer dan ooit in het verleden het geval was komen mensen er vandaag de dag achter dat niet alleen het isoleren van het dak, maar ook bijvoorbeeld van de vloer de moeite meer dan waard kan zijn. Tegenwoordig wordt in zeer veel woningen de verwarming opgewekt dicht tegen of zelfs in de vloer. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming. Als er daarbij nog sprake is van een woning met een kruipruimte zal je tot de vaststelling komen dat het de moeite waard kan zijn om deze te laten isoleren. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om te kiezen voor bodem isolatie. Zoals de naam al duidelijk maakt wordt er in dit geval voor gekozen om de bodem van de kruipruimte te laten isoleren. Wil jij hier graag meer over te weten komen en dan vooral over de bodem isolatie kosten? Dan kunnen we je alleen maar warm aanbevelen om vooral verder te blijven lezen.

Wat is bodemisolatie?

Voordat we dieper ingaan op wat de bodem isolatie kosten nu precies zijn is het natuurlijk erg belangrijk om even stil te blijven staan bij wat we nu precies kunnen begrijpen onder bodemisolatie. Het betreft hier een vorm van isolatie waarbij de bodem van de kruipruimte wordt ge├»soleerd. De exacte kosten die hiermee gepaard gaan zullen in ieder geval worden bepaald door een aantal verschillende factoren. Denk hierbij onder meer aan het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. 

Het toepassen van bodemisolatie in de kruipruimte heeft als gevolg dat de koude lucht aanzienlijk minder eenvoudig via de vloer de woning binnen kan dringen. Op deze manier kan je niet alleen genieten van meer warmtecomfort in je woning, daarnaast kan je zo ook heel wat energiekosten uitsparen. Dat is bovendien nog niet alles. De isolatielaag op de bodem kan er namelijk eveneens voor zorgen dat je op een effici├źnte manier niet alleen vocht, maar ook muffe geuren kan voorkomen. 

Hoeveel bedragen de bodem isolatie kosten dan precies? 

Het toepassen van bodemisolatie is vandaag de dag ontzettend interessant. Dit uiteraard alleen wanneer er sprake is van een kruipruimte in de woning. Voordat mensen overgaan tot het laten plaatsen van dergelijke isolatie spreekt het echter voor zich dat ze graag een goed beeld willen hebben van de verschillende soorten isolatiematerialen waar daarvoor gebruik van kan worden gemaakt. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de volgende opties: 

  • Isolatieparels;
  • Isolatiechips;
  • Schelpen-isolatie;

De bodem isolatie kosten zullen bij deze verschillende opties in principe vrij in lijn liggen met elkaar. Alleen voor schelpen-isolatie geldt dat er in de praktijk best wat hogere kosten aan verbonden zijn. Voor isolatieparels en isolatiechips geldt dat je op vlak van bodem isolatie kosten rekening kan houden met een prijskaartje gelegen tussen de 25 en 35 euro per vierkante meter. Bij schelpen-isolatie kan deze kost oplopen tot zomaar even 55 euro per vierkante meter. Hoe dan ook, ondanks het feit dat er zeker bepaalde bodem isolatie kosten bestaan waar je rekening mee moet houden is het zo dat deze investering de moeite meer dan waard is. 

Wil je nog meer isoleren? Dan is dak isoleren ook wat voor jou!