Omhoog in Google

Je woont in Amsterdam, bent bezig met het opstarten van een webshop met daarbij een website. Je weet dat het nu heel belangrijk is dat jij hoger in Google in Amsterdam komt, dan concurrenten. Je hoort vaak iets over SEO, maar weet niet zo goed wat dat precies is. Het heeft te maken met het gemakkelijker vindbaar worden in Google. SEO is wat je nodig hebt. Maar wat houdt dit precies in.

SEO Amsterdam

De letters SEO staan voor Search Engine Optimization. In het Nederlands wordt ook wel gesproken van Zoekmachine-optimalisatie. In zoekmachines wordt je zo optimaal mogelijk gevonden, kom je hoog in de lijst te staan als je SEO zo goed mogelijk toepast. Maar hoe doe je dat dan? Het is lastig om dat hier in het kort uit te leggen. Je kunt het beste op internet op zoek gaan naar sites die je hier informatie over geven. Er zijn op internet sites te vinden, die je op een eenvoudige manier uitleggen hoe je zelf SEO kunt toepassen. Ook zijn er vele SEO-specialisten in Amsterdam die jou kunnen helpen. Hier volgen alvast een paar tips:

Gebruik zoekwoorden Deze woorden dienen relevant te zijn aan het onderwerp. Met de zoekwoordplanner van Google kun je zien hoe vaak bepaalde woorden worden gezocht op Google.
Schrijf goede, originele teksten Kopieer geen teksten van anderen en gebruik koppen.
Gebruik doeltreffende paginatitels Deze titels moeten de belangrijkste zinnen zijn van de pagina’s.
Schrijf informatief op de gehele site Alle pagina’s op de site dienen te zijn voorzien van voldoende en vooral waardevolle informatie.
Geef afbeeldingen en video’s een naam Ook deze teksten worden gelezen door Google.
Gebruik social media Zorg voor social media knoppen op elke pagina die gedeeld mag worden.
Maak je website niet zelf als je er geen verstand van hebt
Misschien ken je iemand uit je omgeving die jou kan helpen of maak anders gebruik van een specialist.