Bouwkundige keuring Amsterdam: Ga voor meer duidelijkheid

Wil je een bouwkundige keuring Amsterdam uit laten voeren? Dan is het goed om te weten te komen wat er allemaal bij komt kijken. Er komt namelijk meer bij kijken dan je in eerste instantie gedacht had. Tegelijkertijd zijn er ook een groot aantal professionals die jou hierbij kunnen helpen en waar je eenvoudig een afspraak kunt maken. Een van deze professionals is Schippers Bouwconsult. Voordat je een afspraak maakt, is het echter goed om te weten welke zaken er niet kunnen ontbreken bij de keuring. Onderstaande informatie kan jou hierbij helpen.

De bouwkundige keuring Amsterdam voor kopers

De bouwkundige keuring Amsterdam is een keuring die vaak uitgevoerd wordt op verzoek van de potentiële kopers van een woning. De keuring behoort namelijk tot de ontbindende voorwaarden van het koopcontract. Als uit de keuring verontrustende zaken komen, kan de koper ervoor kiezen om de koop toch niet door te laten gaan. Tijdens deze keuring wordt gekeken naar alle gebreken van een woning. Het gaat hierbij om onder andere de constructie van de woning, de eventuele vochtproblemen en alles wat er nog meer voor kan zorgen dat de woning niet bewoonbaar is of gemaakt kan worden.

Een afspraak maken is nodig

Als je de bouwkundige keuring Amsterdam uit laat voeren, moet je een afspraak maken met de professional. Je kunt de professional altijd op een moment laten komen dat het jou het beste uitkomt. Je moet namelijk zelf ook aanwezig zijn om de professional binnen te laten. Je kunt er dan voor kiezen om samen met de professional door de woning te gaan, maar ook te wachten tot het rondje klaar is. De professional zal vaak boven in het huis beginnen en dan alle ruimtes langsgaan om het op bouwkundig gebied te bekijken. De meubels worden hierbij niet verschoven.

Alles in en rond de woning bekeken

Bij de bouwkundige keuring Amsterdam wordt naar veel verschillende zaken gekeken. Zo wordt de constructie meegenomen, maar wordt er ook een duidelijk beeld van eventuele vochtproblemen en schimmelvorming bekeken. Indien er scheuren in de muren zitten die op termijn problemen opleveren, worden deze ook meegenomen in het uiteindelijke rapport. De professional zal daarbij niet alleen binnen iedere ruimte van boven tot onder meenemen, maar ook om de woning heen lopen om te kijken of daar nog zaken opvallen. Zo wordt alles onder de loep genomen voor een duidelijk beeld.

Een duidelijk rapport

Zodra de bouwkundige keuring Amsterdam afgerond is, ontvang je een rapport met alle bevindingen. Je krijgt hierbij een duidelijk beeld van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden voordat je in een woning kunt wonen, maar ook wat op de lange termijn nog allemaal nodig is voor een veilige woning. De kosten van de verschillende reparaties worden ook geschat, zodat je weet waar je aan moet denken. Een professional kan daarbij ook suggesties doen voor een betere isolatie en energiezuinige oplossingen voor de lange termijn. Zo ben je ook voorbereid op de toekomst.