3 redenen om nu een bouwkundige keuring Amsterdam in te plannen

Een bouwkundige keuring Amsterdam is een keuring van een gebouw die door een bouwtechnisch ingenieur wordt uitgevoerd. Dat gebeurt regelmatig bij de verkoop van een pand of een woning. De koper kan de bouwkundige keuring aanvragen als deze de staat van de woning wil weten voordat ze deze kopen. Soms komen er grote gebreken aan het bod en dat is dan een reden om het niet te doen. Een koper vraagt de keuring aan om als bewijs te gebruiken tijdens de verkoop en vanaf het eerste moment open kaart te spelen. Vraag jij je af of een bouwkundige keuring in Amsterdam voor jou een goede optie is? Dan komt de onderstaande informatie je vast goed van pas.

Een bouwkundige keuring in Amsterdam voor zekerheid

Als de koper van een woning vraag je een bouwkundige keuring aan om zeker te zijn dat je koopt wat je denkt dat je koopt. Een verkoper kan je namelijk wel vertellen dat de woning in goede staat verkeert, maar jij hebt daar niet de kennis en ervaring voor om zeker te weten dat hij of zij de waarheid spreekt. Door middel van een bouwkundige keuring in Amsterdam krijg je meer inzicht in de staat van de woning die je aanschaft. En dan wordt alles bekeken, van elektra tot riolering en van dakconstructie tot het fundament. Misschien is er asbest in het gebouw aanwezig, of zijn er bepaalde zwakke plekken waar je in de toekomst wat aan gaat moeten doen. Zonder je bouwkundige keuring in Amsterdam had je dat nooit geweten.

Sterk de onderhandelingen in

Het rapport dat gemaakt wordt nadat de bouwkundige keuring in Amsterdam is uitgevoerd is een uitstekend middel om te gebruiken tijdens de onderhandelingen. De koper past het toe om de prijs naar beneden te halen, bijvoorbeeld omdat er gebreken naar boven zijn gekomen die de verkoper niet heeft genoemd. De koper gebruikt het rapport om juist te laten zien dat de prijs terecht is en dat deze voortkomt uit wat de bouwkundig ingenieur heeft aangetroffen. Je laat zien waarom je vraagprijs hoger is, omdat het huis in uitstekende staat verkeert. En je kunt ook duidelijk aantonen dat je de prijs naar beneden hebt gedaan om de kosten voor de reparaties die nodig zijn te dekken.

De verkoop gaat sneller

Een belangrijke reden voor verkopers om een bouwkundige keuring in Amsterdam uit te laten voeren is dat de verkoop dan sneller en soepeler verloopt. Je speelt vanaf het eerste contact open kaart en dat versnelt de onderhandelingsfase en de beslissingsfase. De koper wordt niet verrast door de gebreken die zijn of haar eigen bouwkundige keuring in Amsterdam naar voren brengt en de verkoper hoeft niet meer te verklaren waarom de vraagprijs is zoals deze is. Omdat alles op tafel ligt en iedereen weet waar ze aan toe zijn verloopt de verkoop snel en soepel en komen er geen verrassingen naar boven. En daar zijn natuurlijk beide partijen bij gebaat.